Півсторіччя успіху: хмельницькому ляльковому театру – 50 років

1677

Півсторіччя успіху: хмельницькому ляльковому театру – 50 років. Урочистості з нагоди святкування відбулися у четвер. Відзначали свій ювілей лялькарі по особливому. Запрошених та гостей вітали казкові персонажі. Почесний ведучий заходу – Страшко – головний герой однойменної постановки, якою планують відкрити цьогорічний театральний сезон. До слова, він стартує 29 серпня. Вистава – нова й ексклюзивна. В театрі кажуть, мають чим глядачів здивувати. Адже, починаючи від дня створення до сьогодні – постійно змінюються та розвиваються, орієнтуючись як на власні традиції, так і на потреби сучасності.

Пані Інна у театрі у ролі запрошеної на святкування. Жінка – посадовиця обласної державної адміністрації. Сьогодні до Хмельницького лялькового прийшла сама, а, от, ще кілька десятиліть тому, зізнається, сюди її водили за руку. Адже, відвідини цього театру – добра традиція для всіх жителів краю. Керівник області каже, це – не дивно. Певен, краще нашого лялькового – просто немає.

На посаді директора Хмельницького лялькового Алла Пундік – від 2008-го. Відколи прийшла театр змінився до непізнаваності. Нове приміщення, нові підходи до спілкування із дітьми і, звісно, нові локації для розваг. Це – лише одна із багатьох. Ляльковий дворик цьогоріч здивує навіть найбільш вибагливих матусь та діток.

До слова, у дворику поки – не всі атракціони. Більше встановлять уже до відкриття театрального сезону. 29 серпня на маленьких глядачів чекає чимало нових вистав та героїв. Головний художник театру гарантує, сучасні ляльки тішитимуть малечу так само, як і півстоліття тому.

Актори театру зізнаються, також з величезним нетерпінням чекають на своїх маленьких гостей. Лідія Місюренко, котра у Хмельницькому ляльковому вже понад 43 роки каже, театр і справді постійно розвивається та змінюється. Щороку з’являються нові вистави, нові актори, нові глядачі. І так буде і після 50-ти.

" " " "