У Хмельницькому обласному протипухлинному центрі продовжують удосконалювати матеріально-технічну базу

375

У Хмельницькому обласному протипухлинному центрі продовжують удосконалювати матеріально-технічну базу. Нещодавно хірурги закладу почали проводити малоінвазивні оперативні втручання за допомогою сучасної лапароскопічної стійки. Вартість такого обладнання – понад 3 млн гривень. Його використовують у своїй роботі хірурги різних напрямків.

Оновлення матеріально-технічної бази, запровадження сучасних методик та підходів у лікуванні. В Хмельницькому обласному протипухлинному центрі продовжують вдосконалюватись та працювати на розвиток закладу. Нещодавно хірурги центру розпочали проводити оперативні втручання на сучасній лапароскопічній стійці. Подібного обладнання в області не має.

Завдяки  сучасним відеосистемам  фахівці бачать зображення у значно збільшеному вигляді. Що, в свою чергу,  дає змогу розгледіти тканини органів   навіть у важкодоступних місцях. До слова, щороку таких операцій хірурги закладу проводять близько трьохсот. Раніше це були оперативні втручання відкритим шляхом. Відтепер  це  мало травматичні операції та навіть, жартують медики, естетичні.

За новою методикою, за допомогою цієї лапароскопічної стійки оперують і онкогінекологи.

Завдяки малоінвазивній хірургії пацієнт швидше одужує, його  перебування в стаціонарі скорочується на кілька днів. А сам заклад суттєво економить кошти.

Окрім того, додає В’ячеслав Мороз, наявність такого обладнання – це  ще й вимога НСЗУ. Відтак, виконуючи її, заклад зможе залучити ще більше коштів. Загальна вартість стійки – понад три мільйони гривень. Її придбали за рахунок спів фінансування з обласного бюджету та власних коштів.

" " " "