7 років пам’яті: у Хмельницькому традиційно вшанували героїв Небесної сотні

540

Вони завжди із нами. День пам’яті героїв Небесної сотні традиційно відзначали й у Хмельницькому. Як і щороку, 20 січня містом пройшов пам’ятний марш. Цьогоріч від Ангели скорботи до головного майдану краю пронесли уже 322 фотографії. Це – жертви Майдану та російсько-української війни від Хмельниччини.

Ось ці всі фото належать героям Хмельниччини. Полеглих за Україну краян у 2015-му було 200, цьогоріч вже – 322. 6 років поспіль для кожного з них ось цей пам’ятний марш – усе для того, аби вже ми не забували – ані їхнього подвигу, ані обличчя.

Серед учасників маршу – посадовці Хмельниччини і Хмельницького. Як і голова обласної ради, мер міста певен, цей марш – не просто данина пам’яті, а нагадування.

Серед учасників маршу – рідні та близькі самих героїв. Дружина добровольця Андрія Рибцова, на марші – вже не перший рік. 11 березня 2017-го її чоловік загинув під час наступу на Маріуполь.

Пані Наталя каже, не вірить, що жертва її чоловіка є марною. І інших закликає не зневірюватись.

В пам’ять про всіх загиблих біля пам’ятника героям Небесної сотні відбулася молебень. Учасники заходу вшанували героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя монументу.

" " " "