7 сучасних лавочок із самчиківським розписом з’явилося у Хмельницькому.

889

 Квіти, завитки та кольорова гама. У Хмельницькому з’явилися сучасні арт-об’єкти. У парку імені Михайла Чекмана та поблизу обласного науково-методичного центру культури і мистецтва встановили сучасні лавочки. Вони виготовленні на індивідуальне замовлення. Кожна із них розмальована самчиківським розписом. 

 На кожному накритті – індивідуальний візерунок. На 7 лавочок витратили майже 100 тисяч гривень. Цим проєктом займалися громадська організація «Центр стратегічних ініціатив» і відділ благоустрою Хмельницької міської ради.

 Містяни одразу помітили зміни. Кажуть, ще років 20 тому парком було лячно гуляти. Нині він із кожним роком оновлюється, стає сімейним та комфортним.

 Додають, лавочок багато не буває. Адже літом у парку дуже великий потік батьків із дітьми. А тим паче місяць тому тут встановили новий дитячий майданчик.

 Ще одну встановили поблизу обласного науково-методичного центру культури і мистецтва.

 Вже навесні у парку планують облаштувати сучасну пішохідну доріжку. Позаду кожної лавочки висадити кущі троянд, які плетуться. З’явиться і невеличкий паркан, який відмежує річку Плоску від відпочинкового майданчику.

 

" " " "