+7 вже цієї осені. На Хмельниччині побільшає тергромад

1257

+7 вже цієї осені. На Хмельниччині побільшає тергромад. До двадцяти шести ОТГ, котрі вже нині успішно функціонують на Хмельниччині, в кінці жовтня додасться ще майже десяток. Точніше наприкінці другого місяця осені у вже створених громадах відбудуться перші вибори. Нагадаю двадцять два об’єднання утворилося у нашому краї 2015-го, ще чотири – 2016-го. Так за два роки Хмельниччині вдалося отримати з держбюджету найбільшу суму по країні – триста вісімдесят три мільйони гривень.

49% від площі Хмельниччини покриють об’єднані територіальні громади вже до кінця цього року. Нині цей відсоток трохи нижчий – знаходиться на позначці 42, і формують його 26 спроможних ОТГ. Далі більше – сім новоутворень чекають на вибори.

Ці об’єднання  отримають переваги, щоправда навряд чи такі, як їхні колеги у два попередніх роки. Так 2016-го двадцять дві тергромади розділили між собою двісті шістнадцять мільйонів, а цьогоріч двадцяти шістьом дісталося лише сто шістдесят сім. Втім, основна перевага не в бюджетних асигнуваннях, а у власних заробітках.

Так заробляти, зрозуміло, зможуть не всі, та ПДФО з паїв забезпечуватимуть бюджети усіх тергромад. Крім цих семи об’єднань  до кінця року на Хмельниччині може з’явитися ще кілька. Тоді область впевнено перейде рубіж у п’ятдесят відсотків території, що знаходяться у межах ОТГ.

Втім і на цьому об’єднавчої крапки не ставлять. Охочі до об’єднання місцевості можуть надати пакети документів до 18 вересня. Якщо з ним все буде добре, вибори й у них відбудуться ще 2017-го.

" " " "