8 березня вже близько! В Хмельницькій обласній раді відзначили кращих хмельничанок

542

Жінка може все – головне, аби не заважали. В Хмельницькій обласній раді відбулися урочистості з нагоди прийдешнього свята весни і жінок – 8-го березня. Педагогині, рятувальниці, директорки, волонтерки, журналістки, лікарки, очільниці громад, поліцейські і багатодітні мами приймали квіти, подарунки і вітання з нагоди свята. Усього 27 прекрасних леді, які відзначилися своїми заслугами перед областю. У тісному колі  діячки поспілкувалися про гендерну рівність, про роль жінки і  про баланс статей. Захід відбувся за ініціативи Віолети Лабазюк – голови Хмельницької обласної ради.

Жінка може бути мамою, поліцейською, докторкою наук, рятувальницею, депутаткою, керівницею потужного підприємства, військовослужбовицею, педагогинею і навіть асфальтоукладницею. Словом, тим, ким захоче. Сьогодні це твердження промовисто довели в Хмельницькій обласній раді. 27-м леді, які активно розвивали суспільство, економіку, самоврядування, бізнес, військо, науку, політику, держслужбу отримали вітання з нагоди прийдешнього 8 березня.

Одна із відзначених – письменниця, поетеса, волонтерка і журналістка Оксана Радушинська.  Попри суперечки, що точилися навколо святкування Міжнародного жіночого дня, каже, 8 березня вважає потрібним святом. Ба більше – за 100-річчя існування ця дата вже давно отримала новий зміст.

Погоджується із письменницею і відзначена поліцейська Валентина Грошко. На службі вона займається відбором охочих у лави поліцейських. Жінка каже, що професіоналізм не залежить від статі.

Тим часом Любов Гула, а вона голова Наркевицької громади, каже, в місцевому самоврядуванні нині розмиті межі між чоловіками і жінками, на перший план виходить професійність.

Голова Хмельницької обласної ради наголошує, попри те, що жінок в Україні на 3 мільйони більше, ніж чоловіків, дискримінація за статевою ознакою все ж присутня. В грудні минулого року Віолета Лабазюк стала першою в історії Хмельниччини очільницею обласного місцевого самоврядування. І за цей час встигла відчути на собі, що таке «гендерний баланс» в українській політиці. Тому бачить своєю місією підтримку професійних, рішучих і мужніх пані.

До слова, сама голова обласної ради теж не залишилася без подарунка. Тетяна Воронцова – голова Громадського об’єднання «Хмельниччина без сиріт» – передала Віолеті Лабазюк презент від юних підопічних.

" " " "