8 тисяч за пологи: обласний перинатальний цілком і повністю готовий до реформи.

1344

 8 тисяч за пологи: обласний перинатальний цілком і повністю готовий до реформи. Нагадаємо, із квітня місяця в Національній службі здоров’я обіцяють розпочати платити медзакладам за пологи із державного бюджету. Приблизна сума, котру наразі озвучують – від 8 до 8 з половиною тисяч гривень. Це – забагато для нормальних пологів й замало для тих, які з ускладненнями. 

 Пані Лілія – лише годину тому як стала мамою. В жінки – третя дитина. Про наступну поки не думає.

 А, от, новинку для породіль вітає. Певна, якщо держава почне платити за роди, українців побільшає. Сама хоч і наразі не готова, але, якби довелося, знову народжувала б у обласному перинатальному.

 Жінка каже, персонал – не єдиний плюс, котрим може похизуватися лікарня. Умови перебування породіллі тут просто ідеальні.

 А ще можливість перебувати разом із чоловіком.

 Палати сумісного перебування, родильні зали на двох, відділення інтенсивної терапії для новонароджених, відділення постінтенсивного догляду. За 10 років роботи акушерської служби обласної лікарні тут зроблено все для того, аби вже зараз спокійно і впевнено дивитися у власне майбутнє.

 Минулого року у обласному перинатальному прийняли близько 1400 пологів. В 20-му, кажуть, цифра може збільшитися. Як і пані Ліля, пов’язують це із нововведенням, а, точніше, продовженням української медреформи. Уже з квітня місяця гроші мають піти не лише за пацієнтом, а і за породіллею та дитиною.

 Приблизна сума, яку озвучують у національній службі здоров’я – від 8 до 8 з половиною тисяч гривень на одну жінку. Це – забагато для нормальних пологів й замало для тих, які з ускладненнями, кажуть лікарі.

 А, отже, медзаклад зможе і заробляти. Виключно офіційно. Адже у Національній службі здоров’я обіцяють над суворе покарання за хабарі. У разі скарги заклад можуть позбавити ліцензії. 

 

" " " "