80 художніх робіт заради життя: У Хмельницькому відбувся благодійний аукціон.

807

 Мистецтво заради життя. У Хмельницькому відбувся благодійний аукціон. 80 художніх робіт можна було придбати «з молотка». Лоти подарували митці Національної спілки художників України та учні мистецьких шкіл області. Всі вилучені кошти передали родині Дмитра ШелудькА, яка бореться за життя свого сина.

 Мистецтво заради життя. Хмельницькі художники подарували свої картини, аби допомогти маленькому хлопчику. Твори стали благодійними лотами на міському аукціоні.

 Взяти участь у благодійному заході зголосилися представкики об’єднаних територіальних громад, очільники краю та освітяни.

 А саме 230 тисяч євро. Стільки маленькому Дмитру Шелудьку необхідно для пересадки кісткового мозку не від родинного донора. Нещодавно у нього виявили вкрай рідкісну хворобу – анемія Фанконі. Нині із таким діагнозом в Україні він один.

 Загалом на аукціоні було 80 художніх творів, з них 58 – юних митців Хмельниччини. Одну із таких придбала пані Валентина. Каже, обрала цю роботу через ностальгію.

 Найдорожчий лот поїде у Дунаївці. Це картина із осіннім пейзажем. Вона займе почесне місце у приміщенні міської ради.

 Ще один осінній пейзаж залишиться у Хельницькому. Його можна буде побачити у кабінеті голови обласної ради. Михайло Загородний каже, довго обирав, і вирішивсаме ця робота невідомого художника приносить гарний настрій.

 Після аукціону кошти підрахували. Загалом вдалося зібрати майже 100 тисяч гривень. Рідні Дмитра Шелудька не стримують сліз. Кажуть, для них зараз важлива кожна копійка. Головне врятувати життя хлопчика.

 Цієї суми ще не достатньо. Дмитрик потребує і Вашої допомоги.

 

" " " "