94 невакцинованих працівників держпідприємства “Новатор” відсторонили від роботи

441

Частина колективу проти такого рішення та написали колективну заяву у поліцію.

 

Про це повідомляє видання “Суспільне”.

Учора, 14 грудня, 20 працівників підприємства “Новатор”, як зазвичай, прийшли на своє робоче місце, проте їх на роботу не допустили.

Причиною цьому є наказ МОЗ, згідно якого розширили перелік професій, для яких щеплення від COVID є обов’язковим. Державне підприємство “Новатор” підпало під цю вказівку.  З 9 грудня усіх невакцинованих працівників відсторонили від роботи без збереження зарплати, можливості взяти лікарняне чи відпустку.

Загалом від роботи відсторонено 94 працівників.

Юрій Романюк, начальник відділу безпеки підприємства “Новатор”, який вийшов до працівників та ЗМІ, пояснив, що установа є стратегічним об’єктом оборонної промисловості держави і згідно наказу МОЗ усі її працівники, без виключення, підлягають обов’язковій вакцинації. Внаслідок цього керівництво змушене відсторонити невакцинованих працівників від роботи, в іншому випадку, поліція оштрафує підприємство на чималу суму.

Працівники зможуть повернутися до роботи лише при наявності хоча б одного щеплення від COVID, негативного ПЛР-тесту чи довідки про протипоказання імунізації. Протестуючі ж мають намір позиватися до суду.

" " " "