Або дешевше, або ніяк: підприємці Дитячого світу просять владу про допомогу

975

Або дешевше, або ніяк: підприємці Дитячого світу просять владу знизити їм оренду, бо люди ідуть! Наразі торговий центр практично пустує. Тут  практично немає покупців, і поступово закриваються точки. Підприємці згортаються, бо, кажуть, не можуть тягнути оренду. Заробітки не ті, тож, і брати гроші немає звідки. Певні, влада має дослухатися до них і допомогти. Інакше легендарний Дитячий світ просто загине.

Пані Галина у Дитячому світі – від його відкриття як торгового центру. У Хмельницькому він – чи не єдиний у комунальній власності. Колись як точка продажу процвітав – сьогодні практично пустує. Адміністраторка з сумом озвучує цифри.

Третій поверх в Дитячому світі – найдешевший за орендою. Пані Олена каже, якщо вже тут люди не витримали – що говорити про перший. Переконує, за свої десять квадратів ледь не при вході платить геть непосильну суму.

Жінка додає, час карантину для підприємців – це ледве не смерть. Тягнути і оренду, і податки наразі  просто не можуть – немає торгів. Тому, плату за місце на час карантинного застою просить дещо скостити. Представник від влади переконує, оренда у комунальному Дитячому світі насправді далеко не найвища у обласному центрі – в приватників вона значно більша. Додає, ціна за квадрат тримається уже кілька років – її перераховують лише в зв’язку із інфляцією.

Щодо зменшення орендної плати, то воно також навряд чи можливе. Підприємці працюють, а, отже, мають виконувати умови договору – тим, кому важко – ідуть назустріч. Більше зробити не можуть.

Дмитро Гончар додає, карантин вдарив не лише по підприємцях, а й по міському бюджету. Від оренди нежитлових приміщень, до прикладу, в казну не потрапило 1,3 мільйона гривень. Адже, підприємці не працювали і з них взагалі не утримували оренду.

" " " "