Аби потім не «вистрелило»: протягом жовтня зброю можна здати без наслідків.

663

Аби потім не «вистрелило»: протягом жовтня зброю можна здати без наслідків. На Хмельниччині триває місячник добровільної здачі. Традиційно він проходить двічі на рік. Показники, кажуть копи, – стабільні – 20-25 одиниць. Правоохоронці додають, найчастіше зброї не позбуваються, а реєструють те, що знайшли або дістали у спадок. Зазвичай це – мисливське знаряддя – рушниці, гвинтівки та набої до них.

Випадки, коли зброю віддають назавжди насправді – рідкість. Під час місячника добровільної здачі, зізнаються правоохоронці, більшість реєструє те, що знайдено. Не приховують, узаконення арсеналу краян – головна мета традиційного заходу.

Гладкоствольна мисливська зброя – основний трофей копів протягом місячника. Кажуть, зачасту люди приносять рушниці, котрі залишились їм у спадок від діда-прадіда.

Правоохоронці кажуть, зазвичай під час місячника реєструють близько 20-25 одиниць. Додають, люди активно несуть зброю, бо знають, за це їм нічого не буде. Незаконне зберігання тягне за собою відповідальність. Мисливську конфіскують і випишуть штраф – від майже семи до майже десяти тисяч, а за нарізну взагалі можна отримати строк – від 3 до 7 років. Зважаючи на це, копи радять якнайшвидше здаватися. Хоча нести у відділок радять далеко не все.

У решті випадків чекають на бажаючих у відділку. Наголошують, безкарно здати зброю ще можна до кінця жовтня.

" " " "