Адмінресурс і незаконна агітація: на Хмельниччині фіксують порушення виборчого законодавства.

906

Використання адмінресурсу і агітація без вихідних даних. Такі порушення виборчого законодавства вже встигли зафіксувати на Хмельниччині представники «Опори». За їхнім поданням правоохоронці склали 4 протоколи. Три із них уже направили на розгляд суду, а одне – до спеціальної комісії. Правоохоронці наголошують, наразі активно співпрацюють із опорівцями – продовжують стежити за порушеннями і вже активно готуються до дня голосування.

31 березня 1535 виборчих дільниць Хмельниччини відкриють свої двері. Їх вже почали активно перевіряти.

Надзвичайники наголошують, у разі виявлення порушень складатимуть протоколи, утім, не на заклади, а на голів комісій. Саме вони повинні будуть усунути ті чи інші недоліки. Їм, кажуть, допомагатимуть, адже головна мета – не покарання, а безпека. Не менш активно до виборів готуються і у нацполіції. Наразі вже почали виявляти порушення законодавства. 4 протоколи вже є. Три стосуються використання агітаційних матеріалів без вихідних даних.

3 протоколи – уже в суді. Один  – на розгляді спеціальної комісії. Адже його склали за порушення не виборчого законодавства, а правил благоустрою.

Поліцейські кажуть, більшість протоколів склали за поданням громадянської мережі «Опора». Додають, наразі активно співпрацюють з організацією. На щастя, серйозних порушень виборчого законодавства там поки не зафіксовано. Хоча, нюансів – маса. Головний – використання адмінресурсу.

Опорівці наголошують, чиновники активно втручаються у вибори. Кажуть, обов’язково звертатимуться за окремими фактами до копів, аби ті дали правову оцінку ситуації.

" " " "