АЕРОПОРТУ – БУТИ

453

Турецькі компанії готові інвестувати у Хмельницький аеропорт. Потенційні партнери представили концепцію реконструкції летовища. Наразі триває процедура підготовки документів до сертифікації статусу аеропорту. Це головний документ, який в подальшому дасть змогу розбудовувати летовище.

Представники турецької компанії представили два варіанти розбудови Хмельницького летовища.

Поки тривають пошуки інвесторів, Хмельницький аеропорт розбудовують власними силами. Так, цього року виділили 7,5 мільйонів з обласного бюджету та 4,5 з Хмельницького міського. За них вдалося зробити поточний ремонт злітно-посадкової смуги, благоустрій території за закупити деяке обладанання. На останній сесії передбачили додаткове фінасування. Зокрема, на ремонт загорожі аеропорту. На завершальній стадії виготовлення проєктно-кошторисної документації та сертифікакації аеропорту.

Після того Хмельницьке летовище може претендувати на державне фінансування. Адже, лише капітальний ремонт злітно-посадкової смуги може сягнути 3 мільярдів гривень.

А також залучати іноземні інвестиції. А поки-що від зустрічі з турецькими парнерами настрій у хмельничан виважено стриманий.

Тож, умови співпраці варто розглянути детальніше,- вважає Володимир Гончарук.  Зокрема, вивчити техніко-економічне обгрунтування.

" " " "