Аграрний протест.

911

Аграрний протест. Фермери, пайовики та активісти з усієї країни мітингували біля Верховної Ради. Вимагали переглянути законопроєкт про ринок землі. Усе тому, що документ передбачає можливість продажу українських чорноземів іноземним компаніям.

Мова про документ, що дозволяє іноземним компаніям купувати українські чорноземи. Аграрії побоюються, що у разі його ухвалення, національне багатство відійде великим холдингам, а звичайним селянам не дістанеться – геть нічого.

З Хмельниччини до столиці приїхали кілька сотень мітингувальників. Це активісти, пайовики та фермери. Кажуть, законопроєкт про ринок землі суперечить 13-тій статті Конституції. Там чітко написано, що земля – то власність українського народу.

Це поки що мирна акція, додають аграрії. Нині прохають у влади – діалогу. Бо до обговорення концепції  вільного ринку землі – їх не запрошували.  Кажуть, документ потрібно відправити на доопрацювання.  І залучити представників агросектору та громадськості.

Підтримують фермерів депутати-аграрії. Кажуть, – продавати чорноземи іноземцям – не можна. Відкривати ринок землі дійсно потрібно, але на вигідних для українських фермерів умовах.

Питання ринку землі знову підніматимуть 11 жовтня на засіданні аграрного комітету. Там, за словами Сергія Лабазюка,  розглянуть низку альтернативних законопроєктів, де враховані інтереси українських фермерів.

" " " "