Акт вандалізму у серці Хмельницького . Підсумки тижня .

865

Акт вандалізму у серці обласного центру. Минулими вихідними Хмельницький сколихнула гучна новина. В ніч з 7 на 8 грудня невідомі розтрощили меморіальну дошку, встановлену на головному майдані на честь загиблих героїв АТО та Небесної сотні. Зухвалий злочин просто збентежив громадськість. Провокація чи звичайне хуліганство? Протягом тижня краяни дискутували, а правоохоронці шукали зловмисників. І у четвер – 13 грудня їх пошуки увінчались успіхом. Ближче до кінця дня вони затримали 20-річного хмельничанина, котрий і вчинив наругу над пам’ятним знаком. Хлопець уже зізнався і, як кажуть копи, розкаявся. Хоча, незважаючи на це, буде нести увесь тягар відповідальності – йому світить до 5 років обмеження волі.

Подія, котра трапилась в ніч з 7 на 8 грудня і справді спантеличила громадськість. Адже вандали зазіхнули на святе – пам’ять про атовців та героїв Небесної Сотні. Власне, про те, що меморіал розтрощений у поліцію з самісінького ранку повідомив раптовий перехожий.

Того ж дня, не зволікаючи, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом хуліганства. Правда, винних гарячими слідами віднайти не вдалося. Атовці, певні, встановити особи вандалів буде не надто складно, адже на майдані Незалежності – не одна камера відеоспостереження.

Відео із камер правоохоронці, кажуть, вилучили, правда не з усіх. На наявному корисної для слідства інформації не побачили. Тому, шукатимуть далі.

А поки правоохоронці шукали зловмисників, краяни дискутували з приводу нахабного злочину. Майданівець Юрій Кравчук розповідає, коли дізнався про те, що хтось зазіхнув на пам’ять його побратимів – обурився не на жарт.

Пан Юрій додає, не може повірити, що така ситуація сталась у нас – на Хмельниччині.

Пан Юрій переконує, винного обов’язково треба знайти і покарати – щоб іншим було прикладом. Певен, скоріше за все це – хуліганство, а не провокація. А, от, його товариш і побратим Юрій Смаль має іншу позицію. Вважає це – акт вандалізму, спланований і покликаний розхитати суспільство.

А, от, правоохоронці у цьому не сумніваються. Наприкінці тижня у четвер вони повідомили – винного знайдено.

Головний правоохоронець Хмельницького каже, наразі винуватець співпрацює зі слідством і в скоєному зізнався. Більше того, він щиро кається.

Незважаючи на це, перед законом юнак відповідатиме по-повній. За скоєне йому світить або штраф, або обмеження волі – до 5 років. Міру покарання має визначити суд.

 

" " " "