АКТИВІСТИ ВЛАШТУЮТЬ АКЦІЮ З ПРИБИРАННЯ БЕРЕГІВ ПІВДЕННОГО БУГУ

345

Велике прибирання. Цими вихідними у Хмельницькому відбудеться акція на на березі Південного Бугу. Активісти, волонтери та небайдужі хмельничани долучаться до Всесвітнього дня прибирання.

Анастасія декілька разів брала участь у толоці біля озера, що у мікрорайоні Гречани.  Після чергового прибирання на локації встановили сміттєві баки. Відтак, частина відпочинкових зон стала менш засміченою. Однак деякі ділянки досі потребують очищення.

Цими вихідними еко рух “Летс ду іт Юкрейн”проведе акцію присвячену до Всесвітнього дня прибирання. Збиратимуть сміття на частині берегової лінії, що знаходиться між вулицями Прибузька та Свободи. Організатори нададуть учасникам усе необхідні речі, аби Південний Буг став трохи чистіше.

Серед учасників великого прибирання – представники громадських організацій та держустанов. Приміром, Регіональний офіс водних ресурсів під час прибирання візьме 3 проби води із річки Південний Буг, а саме з ділянки необлаштованій для купання та відпочинку. Павло Везденецький каже, аналіз цих проб дасть відповідь на запитання чим саме забруднена вода.

Громадська організація, що ініціює прибирання реалізовує понад 60 локальних проєктів, які діють по всій Україні. Вона входить до великого числа країн-учасниць міжнародного еко руху Летс ду іт Ворлд. Сама ж акція прибирання відбудеться 17го вересня, о 12:00, біля дамби річки по вулиці Прибузькій.

" " " "