Амбулаторію сімейної медицини відкрили у Лісових Гринівцях.

680

Доступні медичні послуги – для жителів громади. У Лісових Гринівцях відкрили сучасну амбулаторію. Побудували її менш, ніж за рік. Тепер тут можна робити необхідні лабораторні дослідження та спостерігатись у лікарів. До речі, для них у стінах закладу передбачене житло. Тож у громаді вже за 2 місяці очікують молодого спеціаліста.

Менше ніж рік – і на місці колишніх хащів виросла сучасна будівля. Амбулаторію загальної практики сімейної медицини відкривали урочисто. Адже сучасне приміщення тепер слугуватиме для всієї громади.

У амбулаторії є все для необхідних процедур та спостереження пацієнтів. А на прохання жителів громади відкриють і денний стаціонар.

В амбулаторії працюватиме 2 сімейних лікарі, для них в приміщенні передбачене житло. До послуг медиків і новенький позашляховик. Стара поліклініка – в аварійному стані, тож порівняти умови праці є з чим. Задоволені і медики, і пацієнти.

Вартує спорудження такого об’єкту  близько 8 мільйонів – це разом із обладнанням та меблями. Фінансування надійшло в рамках державної програми,  10 відсотків додала і громада.  Мережу розміщення амбулаторій розробляли , аби до неї було зручно дістатись пацієнтам.

На урочисте відкриття завітали  жителі та гості. Адже не кожен день у населеному пункті відбувається така радісна подія.

Це перша з трьох амбулаторій, що відкриється до кінця року у районі. Решту – ще будують. Та не всюди підрядник встигає із графіками. Усе через брак робочої сили, кажуть в адміністрації.

Всього в області мають запрацювати 27 амбулаторій, 19 з них обслуговуватимуть жителів громад.

" " " "