Американські й українські спецпризначенці дисантувалися на Хмельниччині

В рамках програми "Об’єднанні зусилля 2020" українські й американські військові відпрацювали спільні бойові дії в разі ймовірного бойового конфлікту

1242

На Хмельниччині українські й американські спецпризначенці відпрацювали елементи розгортання та перекидання сил швидкого реагування повітряно-десантним шляхом. Про це повідомили на АрміяInform.

Навчання відбулися на полігоні окремого полку ССО та тривали з 17 вересня. В ході відпрацювання бойових маневрів проти ймовірного противника спецпризначенці ЗСУ, разом зі своїми колегами зі складу повітряно-тактичної групи ССО Збройних сил США в Європі Fiction Urchin, відпрацювали перекидання сил швидкого реагування американськими конвертопланами V-22 Osprey.

Такі маневри є частиною стратегічного командно-штабного навчання “Об’єднанні зусилля 2020”. Вони здійснюються для оцінки готовності українських збройних сил дати відсіч агресору як власними зусиллями, так і в кооперації з механізмами міжнародної підтримки, в тому числі і зі Сполученими Штатами Америки. Також ЗСУ та західні партнери, зокрема НАТО, досліджують сили один одного на взаємосумісність в разі виникнення потреби у спільній воєнній кампанії.

Читайте також: У Хмельницькому судитимуть за великі хабарі полковника ЗСУ

Bell V-22 Osprey — конвертоплан, який  поєднує окремі можливості літака і вертольота. Його розробляли понад 30 років у США компанії Boeing та Bell. Перебуває на озброєнні Корпусу морської піхоти США та ВМС США.

" " " "