Арешт за сексизм – народні депутати зареєстрували два законопроєкти, де за прояви сексизма можливий адмінарешт

500

Арешт за сексизм – народні депутати зареєстрували два законопроєкти, де за прояви сексизма можливий адмінарешт, або штраф, або навіть виправні роботи. У документах йдеться, за неповагу за статевою ознакою каратимуть так як за дрібне хуліганство. Як на подібну законодавчу ініціативу відреагували громадські активісти і хмельничани?

Згідно з законопроектом №4598, сексизм — це будь-якідії, в основі яких лежить ідея про те, що людина або група людей гірші через свою стать. Попри те, що майже ніхто з хмельничан нам не дав чіткої відповіді на це запитання, із дискримінацією за статевою ознакою люди все ж стикалися.

В законопроєкті 4599 автори пропонують подібні дії прирівняти до дрібного хуліганства. Разом із тим криміналізацію явища сексизму хмельничани підтримують.

Тим часом хмельницькі громадські активісти і борчині із дискримінацією кажуть, те що ганебним явищем зацікавилися народні депутати безумовно позитивна тенденція. Однак, сумніви щодо втілення закону в життя все ж є.  Мовляв, «диявол» криється в деталях.

Та найбільше активісток зацікавило і стурбувало авторство законопроєктів.А це – голова Комітету соціальної політики, депутатка від «Слуг» Галина Третьякова, відома своїми неоднозначними дискримінаційними висловлюваннями про «дітей дуже низької якості» та не менш знаменитий автор скандального висловлюванння про “корабельну сосну”, голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко.

Окрім того, активістки додають, законопроєти це звісно добре, однак, починати треба із освіти. Мовляв, чим раніше дітям пояснять, що ж таке сексизм – тим менше дискримінації буде в українському суспільстві.

" " " "