Аутизм – це не хвороба.

1010

Аутизм – хвороба чи нервовий розлад? Над цим питанням багато років думають медики та психологи світу. Адже достеменно невідомо – чому діти народжуються із аутичним спектром. Тому Генеральна Асамблея ООН 2007 року вирішила оголосити 2 квітня Всесвітнім днем поширення інформації про проблеми аутизму.

Аутист, або, простіше кажучи, людина, яка занурена у себе.  Вже 12 років 2 квітня прийнято вважати днем поширення інформації про проблеми аутизму. Цього року містянам намагалися надати якомога більше корисної інформації у ігровій формі.

Кожна людина індивідуальна, так само у світі немає однакових аутистів. І прийнято вважати, що це не хвороба, а особливості розвитку. Та все ж певні ознаки, які допомагають фахівцям у розпізнанні і лікуванні, таки є.

За даними науковців, ще 10 років тому у світі лише кожна сота дитина народжувалася з аутизмом. Нині показник зріс майже вдвічі – це кожна 56 дитина.

Завдяки відомим людям у історії доведено, що аутизм – це не відсутність інтелекту. При ранньому виявлені цього порушення і з правильною допомогою люди адаптуються до навколишнього світу. Вони стають політиками, музикантами, художниками та вченими.

" " " "