Авто припарковане на пожежному гідранті – причина надзвичайної ситуації.

604

У Хмельницькому є близько 1200-т пожежних гідрантів. Більшість з них розташовані в місцях, де паркується багато транспорту. Рятувальники області наголошують – автівка залишена на місці пожежного гідранту заважає їм дістатись до води. Пожежні витрачають час, який може стати вирішальним для здоров’я чи навіть життя людей. Надзвичайники вкотре перевірили чи звертають увагу водії на позначки про розташування пожежних гідрантів – і результати виявились невтішними.

Хмельницькі водії паркуються на люках, які рятувальники використовують для заправки своїх автівок водою під час пожежі. Рятувальники вже не раз озвучували цю проблему, та ситуація не змінюється.

Притягнути до відповідальності водіїв за парковку на пожежних гідрантах майже неможливо. Усе через те, що ці об’єкти позначені лише покажчиками, які не є зрозумілими для звичайних громадян. Для пересічної людини це – звичайнісінький каналізаційний люк. Кермувальники часто навіть не підозрюють, що їхня автівка запаркована на вододжерелі. А це – пряма загроза, бо якщо раптом стається пожежа, то рятувальники фактично залишаються без засобів гасіння

Рятувальники закликають хмельничан не бути байдужими, зрештою пожежники можуть поспішати на допомогу і до вас!

 

 

 

" " " "