Автотрасу, що з’єднує Хмельницький та Ярмолинці, ремонтують

5059

Траса Н-03 дочекалась ремонту. Зношеність ділянки, що з’єднує Хмельницький та Ярмолинці, сягає 90 відсотків. Цей відрізок був запроєктований на оновлення ще у 2007 році. Однак, традиційно, через брак коштів прокладання нового асфальту «заморозили». А ями тим часом більшали, як і кількість ДТП. Місяць тому на дорозі почала працювати техніка.

Ця дорога вже давно відслужила своє. Ями та понівечений асфальт  усім своїм виглядом показували – ремонту тут не було десятиліттями. Грунтовні роботи востаннє на цій трасі проводились у 50-х роках минулого століття.  Тепер одночасно у двох місцях, поблизу Антоновець та на повороті до села Вихилівка, працює підрядна організація ШБУ-56.

Уряд на ремонт цієї частини траси виділив 700 мільйонів гривень. Окрім облаштування додаткової смуги, передбачене і узбіччя – для гужового транспорту та сільгосптехніки.

На ділянці зараз працює 15 одиниць техніки на понад 2 десятки робітників. На початковому етапі – це, здебільшого, земляні роботи. А коли  розпочнуть укладати покриття асфальтом – існуючий проїзд перекриють.

На  цій частині траси Н-03 буде три шари асфальтобетону. Гарантію підрядник дає на 10 років. Хоча замість другої категорії,на яку уряд виділив гроші, тут давно мала би бути перша. За добу цією дорогою  проходить 18 тисяч автівок.

Ремонт на цій ділянці запланований до кінця 2020 року. Та підрядник обіцяє – впораються за три місяці. Якість від цього не постраждає.

" " " "