БАТАЛЬЙОНИ  – ЗАХИСТ ГРОМАД

806

В Будинку рад відбулась нарада з питань функціонування батальйонів оборони області. Як відомо, такі добровольчі групи розміщені на базі чотирьох міст.

Розміщення та комплектування батальйонів територіальної оборони – головне питання, яке стосується оборонної здатності області. Саме задля його вирішення в Будинку рад відбулась нарада комбатів, очільників адміністрацій та голови обласної ради. Заходи для підтримки оборонної здатності громад потребують чималого фінансового ресурсу. Тож на позачерговій сесії Хмельницької обласної ради була прийнята Програма територіальної оборони, для здійсення якої було виділено майже 3 мільйони гривень.

Батальйони територіальної оборони дислокуються у чьотирьох містах області. Усі вони потребують приміщення для розташування керівництва та комплектування. До слова, у Шепетівській громаді споруду для батальйону вже знайшли та передали у користування.

Підтримка батальйонів з боку області є обов’язковою та постійною – наголошують посадовці. Адже саме завдяки концентрації усіх зусиль для оборони українцям вдасться побороти тиск агресора.

" " " "