Без червоної палітурки – МОН затвердила нові форми документів про вищу освіту

673

Без червоного. Випускники вузів з 2021 року отримуватимуть дипломи нового зразка. Про особливі заслуги студенти чи його успіхи у навчанні можна буде дізнатись у додатку. А зовні усі документи будуть однакові.  Чи готові вищі навчальні заклади до такого нововведення та як самі випускники оцінюють такі зміни?

Відтепер без червоного диплома. Випускники вишів з 2021 року отримуватимуть документи про вищу освіту за новим зразком. Тож колір обгортки у всіх буде однаковий. Відповідний наказ наприкінці минулого року підписав міністр освіти та науки Сергій Шкарлет. Як кажуть самі викладачі, за кордоном поняття «диплом особливого зразка» немає.

Міністерство освіти багато років мало монополію на видачу дипломів. Тепер же кожен заклад може сам затверджувати зразок цього документу. Таким чином Міносвіти намагається наблизити український диплом до європейського зразка.

Тож усі, хто завершуватиме навчання у цьому році уже отримають на руки нові документи. Ми запитали містян, як вони ставляться до таких новацій.

Частина людей є прихильниками думки, що головне все ж знання та навики майбутніх спеціалістів. Але  стимул до навчання теж має бути – кажуть перехожі.

У центрі зайнятості розповіли, при влаштуванні на роботу роботодавець зазвичай не питає про наявність диплому із відзнакою.

Поки ж міністерство юстиції України ще проводить правову експертизу наказу МОН. Після обробки наказу Мін’юстом документ може бути змінений.

" " " "