Без роботи і без зарплати: солобковецька Галіція кинула людей і кредиторів

1505

Без роботи і без зарплати: солобковецька Галіція кинула людей і кредиторів. Колишні робітники влаштували фізичну акцію протесту. Днями вони зібралися біля воріт підприємства – їх перекрили, аби не дати керівництву вивезти дорогоцінне обладнання. Люди певні, якщо воно потрапить до рук директора – про зарплату можуть забути. Їх підтримує і кредитор – фінансова компанія «Інвестохіллсвеста». Котрий вже в правовому полі намагається стягнути з боржника, повірте, кругленьку суму. Обладнання, до слова, під заставою. Тож, його втрата – це фактично фіаско й для них.

Колишні працівники заводу, в народі знаного як «Галіція» – хто біля, а хто практично на воротах підприємства. Люди тримають оборону, бо, певні, їх хочуть кинути. Розповідають, кілька тижнів тому майже весь штат працівників тут добровільно-примусово звільнили. А, от, зарплати не виплатили. Додають, спершу намагались тихо-мирно вирішити питання, утім, так би мовити, розмови не вийшло.

Без попередження звільнили, без попередження почали роззброювати підприємство. Перше, за що взялися – обладнання. Його хочуть вивезти, утім, колишні працівники не пускають техніку.

Люди певні, лишень техніка опиниться у руках їх колишнього директора – про зарплату можна й забути. До слова, в своєму переконанні колишні працівники «Галіції» – не єдині. Як виявилось, керівництво компанії «Яблуневий дар», якій й належить завод, водить за носа не лишень роботяг, а й кредиторів. Одна із фінансових компаній від 2011-го не отримує від боржника ані копійки. Більше того, сьогодні, як і люди, ризикує залишитися із носом. Нещодавно через суд «Яблуневий дар» назвався банкрутом.

Адвокат кредитора каже, відколи процедура банкротства – в дії, ані ліквідатор, ані боржник і пальцем не ворухнули, аби розрахуватися. Діють за старою схемою. Поступово знекровлюють завод. Кидають всіх, самі ж планують залишитись в дамках.

Адвокат кредитора каже, наразі компанія, інтереси якої він представляє, приблизно у тій самій ситуації, що і люди. Якщо колишні працівники фізично протистоять вивезенню обладнання, кредитор звернувся до суду. Адвокат не приховує, обладнання клієнтам потрібно, адже воно – під заставою – кредитор має отримати свій зиск. Він – не в руйнації підприємства, а, навпаки, у його відродженні.

Адвокат компанії додає, успішний досвід із відродження виробництва на Хмельниччині мають. Одне з підприємств Новоушицького району свого часу опинилося у подібній ситуації. Втім, в результаті, отримало нове життя. Наразі там люди з роботою, а бюджет із податками. Такої ж долі кредитори бажають і Солобковецькому підприємству.

" " " "