Без суду і слідства: Деражнянська служба у справах дітей позбавила бабусю опікунства над онукою

2226

Нещодавно до нашого телеканалу звернулася жителька Деражні Надія Рябих. Жінка просила допомогти встановити справедливість. Річ у тім, що два роки тому її позбавили опікунства над власною онукою. Переконує, зробили це абсолютно незаконно. Адже, підстав не мали. В результаті вона залишилися без гарантованої соціальної допомоги, а її онука при живій бабусі, стала дитиною… держави. І це при тому, що на руках рішення двох судів, котрі визнали рішення служби протиправним.

Надія Олексіївна впродовж двох років бореться за право опіки над власною онукою. Розповідає, його у неї забрали. В 2017-му таке рішення прийняла місцева Служба у справах дітей, ніби-то, мотивуючи його вступом дитини до профтехосвітнього закладу.

Надія Олексіївна пригадує, тоді лишень дізнавшись про це, одразу написала цивільний позов. Два роки засідань у районному та апеляційному суді підтвердили – рішення щодо позбавлення її опікунства – протиправне. Його скасували і зобов’язали Службу у справах дітей – опікунство над онукою передати бабусі. До сьогодні ,каже, Надія Олексіївна, воно не виконане. Чому? У службі пояснюють дуже просто.

Пані Надія каже, за два роки, впродовж яких була позбавлена опіки, і вона, і онука втратили чимало. Адже залишилися без допомоги на виховання дитини. Її, певна, мали б донарахувати, адже, рішення суду на руках. Переконує, із ним ходила до місцевого управління соціального захисту, утім, відповіді не отримала й до сьогодні. Його очільниця переконує, для того, щоби з’ясувати усі обставини справи зверталися за консультацією до Мінсоцполітики. Відповідь наразі уже отримали, вона для Надії Олексіївни – невтішна.

Чому навчання дитини у ліцеї чиновники називають повним утриманням – Надія Олексіївна не розуміє. Адже онука там лише навчається. А живе і харчується вдома.

У Службі у справах дітей із Надією Олексіївною не погоджуються. Кажуть, у жінки – виключно меркантильні інтереси.

Чиновники ніби натякають, онука жінці геть не потрібна. Разом із тим не заперечують, у них – гарні стосунки.

Чому ж позбавили жінку опіки – пояснити не можуть. Без жодних здогадів, з яких причин із рук бабусі раптово передали державі – й сама Анна. Наразі їй 18-ть, і опікун їй не потрібен ,а, от, два роки тому без бабусі було ніяк. Тож вимагає справедливості.

" " " "