Безпечний відпочинок

336

В Україні з початку 2021 року у водоймах втопилося 859 людей. 310 – тільки з початку липня. Серед потонулих у цьому місяці майже 40 дітей. Основна причина такої жахливої статистики – нехтування елементарними правилами поводження на воді. Хмельницькі рятувальники вкотре їх нагадують – запустили кілька соціальних роликів, а днями із роз’яснювальною роботою служба порятунку завітала у Головчинці, де знаходиться кар’єр.

З відкриттям купального сезону у Головчинцях на кар’єрі – ніде впасти яблуку. Сюди їдуть не тільки з Хмельницького, але й з навколишніх округів. Кар’єр вважається одним з популярних місць для відпочинку.

Цьогоріч на Головчинецькому кар’єрі нещасних випадків не було. В наборі рятувальника присутні жилетки, круги і медична сумка. На високих точках знаходяться пости. Звідти вони спостерігають за відпочивальниками. Робочий день рятувальника – з  десятої години ранку до восьмої вечора.

Більшість відпочивальників приїхали з дітьми. Їм подобається чиста вода і зручно добиратись.

За річними показниками на водних об’єктах області загинула сорок одна людина. Впродовж купального сезону – двадцять шість. Сімдесят відсотків постраждалих знаходились в стані алкогольного сп’яніння. Тому рятувальники закликають обережно поводити себе на водоймах і не залишати дітей на самоті.

" " " "