Безробіття на селі – реальна проблема чи міф.

1719

 Останніми роками сільське населення різко скорочується. Жителі села Лехнівка Ярмолинецького району нарікають, замість того, аби жити – виживають, бо немає роботи. І це при тому, що в сусідніх Скаржинцях працює Хмельницька обласна психіатрична лікарня на 850 робочих місць. Пані Надія мешкає в селі Лехнівка. Розповідає, виживає переважно за рахунок господарства. Жінка садить городину та тримає живність. А ось її син будує житло. Тож, аби заробити, чоловік змушений їздити за кордон.

 Кажуть, робочих місць на селі не створюють, тому й можливості для заробітку жодної.

 Колись в населеному пункті було близько п’яти сотень дворів. Тепер налічують сотню. Все тому, пояснюють місцеві, що вижити в селі стало надто складно.

 На відміну від інших населених пунктів, у них  – виграшне становище. Адже Скаржинці та прилеглі села, в тому числі і ЛехнІвка, знаходиться недалеко від обласного центру.

І це не єдине місце, де можна отримати роботу. Так, у Скаржинцях функціонує і садочок, і школа, де загалом працюють 36 осіб.  Крім того, ще робочі місця  надає Хмельницький обласна психіатрична лікарня.

" " " "