Битва за церкву – у Бокиївці люди хочуть забрати приміщення у Московського патріархату.

1247

Протистояння через храм. У Волочиському районі  громада однієї церкви вирішила  відібрати приміщення в іншої. Перши , за словами старости – більше, а от прихильників московської церкви залишились одиниці. Молитися вірянам Київського патріархату ніде, тож тиснуться у кімнаті бойової слави. А от приміщення московського храму –  просторе, та недобудоване.

У селі Бокиївка – близько трьох сотень жителів. Значна частина з них – прихильники православної церкви Київського патріархату.  Молитися люди ходять у  кімнату бойової слави – тут  на стінах з іконами досі висять портрети народних героїв. А поруч – велика церква, що  підпорядковується Московському патріархату. Вірян  тут менше, і служба у храмі проходить лише у великі свята. Тож у селі вчергове провели збори, аби вирішити яким чином  приміщення храму могло би служити усьому селу.

Як запевняє староста, більша частина села – за те, що приміщення служило усій громаді. Та от дійти згоди бокиївчани не можуть. Хоча спроби порозумітися були декілька разів.

Дві громади, хоча і різні за кількістю, є рівноцінними перед законом. Тож порозумітися мають між собою. Як каже священник  храму Київського патріархату, конфлікт між вірянами  існує вже давно. Та останніми роками релігійні чвари все більше розсварюють селян.

Представників іншої громади на зборах не було. Настоятель храму каже, через сімейні обставини не зміг бути присутнім на зібранні. Проте готовий до переговорів з іншим священником та  жителями села. А ще демонструє усі документи та статут церкви.

Як каже священник, такі питання варто вирішувати без скандалів та звинувачень. Тож продовження історії буде, адже на зборах вирішили храм відвоювати.

" " " "