Близько 12 мільйонів гривень за лікування хворих на коронавірус отримає Хмельницька міська інфекційна лікарня

1186

Близько 12 мільйонів гривень за лікування хворих на коронавірус отримає Хмельницька міська інфекційна лікарня. Ці кошти Національна служба здоров’я України має сплатити за три місяці роботи закладу. Якщо їх не вистачить, в НСЗУ обіцяють переглянути тарифи. Поки що, запевняють експерти, 4 мільйони в місяць для нашої лікарні достатньо.

Майже 136 мільйонів гривень виплатила Національна служба здоровя України  медичним закладам, в яких лікують хворих на коронавірус. Кошти отримали усі центри екстреної допомоги, мобільні бригади та лікарні, до яких госпіталізовували  таких пацієнтів.

Контракт з НСЗУ  уклали майже шістсот закладів, які готові надавати мобільну  допомогу та 154, які входять в перелік визначених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Договір на стаціонарну допомогу могли підписати лише ті  лікарні, які відповідають чітким вимогам. Загалом в Україні їх 247.

Окрім того, додає очільниця Національної служби здоров’я України, ситуація з коронавірусом продемонструвала усі переваги нинішньої системи фінансування  медичної галузі, адже вона є виправданою та досить дієвою.

Значна частина коштів, які виділяє НСЗУ, і справді спрямована на заробітні плати – це 300% надбавки. Загалом сума за місяць залежить від кількості хворих, а не виплачується фіксованою ставкою.

За трьома пакетами контрактується  й Хмельницька міська інфекційна лікарня.

За  березень кошти на доплату медикам виділили з міського та обласного бюджетів. А от з НСЗУ заклад отримуватиме гроші протягом наступних трьох місяців.

Загалом за цей період Хмельницька інфекційна лікарня має отримати близько 12 мільйонів гривень.

 

" " " "