Болохівські гостини: Старокостянтинівщина восьмий рік поспіль зустрічає гостей на фестивалі

360

Восьмий рік поспіль Старокостянтинів зустрічає гостей. Головна подія – фестиваль і представлення свого краю. Вишукана кулінарія, майстер-класи, етнічні виступи – неповний перелік того, що підготували організатори.

Двадцять два старостинських округи представляли свою індивідуальність. Безліч локацій, дивовижні наряди, смачні частування, урочиста хода – все це очікувало мешканців Старокостянтинова та гостей зі всієї України. Цьогоріч фестиваль розтягнувся на три дні. Головні локації – Старокостянтинів та село Самчики.

Традицією стало і те, що фестиваль проводиться на набережній. Крім того, на території знаходиться історична памятка міста – Замок Острозьких. Гості мали змогу зайти до палацу, зробити фото, придбати сувеніри на пам’ять. Одразу поряд знаходилась виставка різноманітних речей: власноруч розписаний посуд, авторські вироби, малюнки.

Вареники, молода картопля та навіть український борщ. Мешканці округів частували власними стравами та авторськими напоями. Ці дівчата розповідають –  ніч не спали, аби пригостити всіх бажаючих. Участь у фестивалі беруть не вперше, тому досвід мають.

Організатори кажуть, це чудова нагода популяризувати регіон. Третій день фестивалю запланований шостого липня до свята Івана Купала.

" " " "