Будьте обережні: шахраї винайшли дещо нове

З'явився новий тип шахрайства: зловмисники привласнюють чужі кошти та заощадження під приводом монетизації субсидій.

2045

Українські шахраї вигадали новий спосіб привласнення чужих коштів – під виглядом монетизації субсидій. Один 64-річний хмельничанин вже став жертвою зловмисників, які діяли за такою схемою. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

Усім відомо, що будь-які зміни в державі викликають зміни і в різних злочинних схемах. Зловмисники швидко пристосовуються до нових реалій і на місці не стоять. Те ж саме стосується і нещодавнього запровадження монетизації субсидій або відшкодування коштів пільговикам на спеціальний банківський рахунок. Навколо цього державного нововведення з’явився новий тип шахраїв.

Так, учора, 20 січня, приблизно о 12.00, 64-річний чоловік із Хмельницького отримав телефонній дзвінок від невстановленої особи. Зловмисник представився співробітником служби соціального захисту населення. Шахрай сказав чоловікові, що він може розраховувати на додаткові нарахування на свою картку в рамках монетизації субсидії, та при цьому він додав, що чоловік повинен вказати реквізити свого банківського рахунку. Довірливий хмельничанин видав йому свою персональну інформацію, через що в подальшому шахрай зняв з його рахунку 7500 грн.

Читайте також: У Шепетівці цифровий шахрай та псевдо-банкір обікрали декількох містян

За фактом здійсненого злочину в поліції вже відкрито відповідне кримінальне провадження. Наразі слідчі займаються пошуком зловмисника.

Правоохоронці застерігають громадян від повідомлення будь-кому особистих реквізитів своїх банківських карток. Вже вкотре поліцейські наголошують, що таку інформацію, як ПІН-КОД КАРТКИ, БУДЬ-ЯКІ ЦИФРИ З ВАШОЇ КАРТКИ НЕ РОЗГОЛОШУЮТЬСЯ НІКОМУ (НАВІТЬ ПРАЦІВНИКАМ БАНКА).

Якщо до вас телефонують і залякують тим, що картку заблоковано і ви не отримаєте кошти, залишайтеся спокійними і скажіть додзвонювачу, що ви всі проблеми вирішите безпосередньо у банківській установі.

" " " "