Бути чи ні? У Хмельницькому розробили три сценарії для ХАЕС.

1306

 Бути чи ні? У Хмельницькому розробили три сценарії для ХАЕС. Це – результат хакатону, котрий наприкінці 19-го провели у обласному центрі. Екологи, атомники та громадські активісти генерували плюси та мінуси роботи і закриття атомної. Їх спільна думка – вже у вигяді інфографіки. Сценарій перший – ХАЕС працює у штатному режимі. Тобто, все залишається так як є. Хоча, це – не назавжди, кажуть представники енергетичного кластеру.

 Наступний сценарій – закриття ХАЕС. Під загрозою існування – місто Нетішин.

 Все просто – люди залишаться без роботи. Й не тільки. Наразі тепло та гарячу воду жителі міста-супутника також отримують від ХАЕС. Серед перспектив – екологічний добробут та розвиток промислового туризму.

 Теж саме стосується і добудови Хмельницької атомної. Це – третій сценарій, розроблений у результаті хакатону. Для області та Нетішина – це неабияка можливість підзаробити. Адже вартість зведення 3 та 4 реакторів оцінюється приблизно у три мільярди доларів. Такі вливання економіку можуть як оживити, так і омертвити Хмельниччину.

 Бути 3 та 4 реактору на Хмельниччині чи ні – зрештою вирішувати громаді. Організатори хакатону кажуть, саме з цією метою і розробляли сценарії. Хочуть аби люди самі віднайшли золоту середину – оцінили ситуацію і не вирішували поспіхом.

 Ознайомитися зі сценаріями наразі можна у соціальних мережах на сторінці енергетичного кластеру. Усі вони – в вигляді інфографіки, тож, розібратися буде не складно. 

" " " "