Час Х настав . Підсумки тижня .

1072

Адже їх захищає Європейський Союз. Мовляв контролювати громадських діячів з боку влади недемократично.  А ще – недоцільно, кажуть активісти.  Жодної копійки з держбюджету на свою діяльність не беруть.

Хмельницький активіст  Степан Кушнір  декларувати майно – готовий. Хоча  рішення влади розцінює радше як помсту борцям з корупцією.

Напередодні  парламент  мав скасувати поправки  до закону, що рік тому підписав Порошенко.  Згідно з ухваленими змінами Е-декларації стали обов*язковими для антикорупціонерів.  Попри застереження зарубіжних партнерів, президентське рішення депутати залишили чинним.

Солідарний з колегою  і обранець від Хмельниччини –  Володимир Мельниченко. Каже, нічого страшного, у тому, що активісти декларуватимуть майно – немає.  І додає, – аби викорінити корупцію ця процедура має бути обов’язковою для всіх.

Звітувати про нажите активістам не обов’язково, – каже Сергій Лабазюк.  Тільки за умови, що від е-декларування звільняються усі, хто працює на громадських засадах.

Втім поки що закон не на боці активістів. Тож  за несвоєчасне подання декларації  можуть заплатити штраф.  Адже коли і чи скасують депутати відповідний законопроект – невідомо.  Нинішній пленарний тиждень  довів  – працювати злагоджено Верховній Раді  досить непросто.

 

 

" " " "