Час обирати школу: з березня місяця у Хмельницькому стартує процес зарахування першачків.

801

Час обирати школу. З березня місяця у Хмельницькому стартує процес зарахування першачків. Батькам майбутніх школяриків уже радять визначитись із навчальним закладом і якнайшвидше написати відповідну заяву директору. Нагадаємо, школу слід обирати за мікрорайоном, в якому прописана дитина. Зонування можна знайти на сайті Департаменту освіти міської ради. Там ще раз просять родителів не тягнути до останнього, адже Хмельницький вже кілька років поспіль – із рекордною кількістю першокласників.

Хмельницький вже кілька років поспіль б’є власні рекорди за кількістю першачків. 135 класів, 4086 учнів і це – не межа – цьогоріч може бути більше. Зважаючи на це, у школах вже з першого березня стартує процес зарахування першокласників.

Аби не схибити зі школою, в департаменті радять батькам скористатися інтернет-ресурсами. Перше, що слід зробити – зайти на сайт самого департаменту і визначити, яка школа ваша – за територіальним поділом. Якщо підходить – мерщій за документами і до директора.

Якщо дитина зареєстрована за однією адресою, а фактично проживає за іншою – це треба підтвердити. До прикладу, у разі оренди житла – спеціальним договором. Хоча потрапити до школи не на районі можна й іншим способом.

Хмельничани певні, потрапити до обраної школи в Хмельницькому – не проблема. Питань до зарахування дітей немають, натомість скаржаться на вчителів.

В департаменті кажуть, якщо батьків не влаштовує або вчитель, або сам навчальний процес, мовчати не варто. Додають, завжди готові зустрітися із родителями – пояснити, порадити і допомогти в вирішенні будь-якої ситуації. Те ж саме стосується і зарахування першокласників. Наголошують, хто до якої школи потрапив – можна буде дізнатися ближче до середини червня. До того, радять батькам робити медичну довідку, яка обов’язково буде потрібна в майбутньому.

 

" " " "