ЧАС ПЕРЕВЗУВАТИСЯ

610

Цього тижня температура впала до позначки плюс 7. А це означає, що настала пора змінювати літні шини на зимові. Зараз на станціях техобслуговування уже кипить робота. Чимало водіїв вишукуються в черги і чекають – коли механіки перевзують їхні ластівки.

Не кожен має змогу самостійно замінити гуму. Це неможливо зробити без домкрата і спеціального ключа. Тож краще обслуговуватись на перевірених станціях. Досвідчений механік знає, як правильно змінити колеса. Там перевзують, збалансують, підкачають і прокатають.

Кермувальники зараз не економлять на гумі. Бо якість – найважливіше. Частіше купують шини іноземних виробників, приміром німецького чи корейського виробника. Ціни варіюються від 900 до 6 тисяч гривень за комплект.

А от всесезонні шини радять не обирати.

За послугу шиномонтажу правлять від 300 до 650 гривень. Ціна залежить від самого авто. Також наголошують на правильному зберіганні гуми. На деяких станціях пропонують і таку послугу.

У правилах дорожнього руху немає чіткого визначення коли змінювати гуму. Однак там зазначається, що заборонено  їздити на авто, якщо гальмівний шлях перевищує 15 метрів. Також забороняють користуватись автівкою, коли несправні колеса.  Та рекомендують клеїти спеціальні наліпки які інформують – авто на шипованій гумі. А ще, однією з причин ДТП є погодні умови, коли на мокрій дорозі  чи при ожеледиці водії не справляються з кермуванням.

 

 

" " " "