Чемеровецька громада як приклад наслідування.

974

 Відремонтовані навчальні заклади, прибутковий ЦНАП та розвиток власних території. Представники Дунаєвецької та Смотрицької громад завітала до Чемеровецької ОТГ. Вона одна із найперспективніших в області. Візит відбувся в рамках програми «Маршрути успіху» проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні».

 Вдало розпоряджатися бюджетом, тісно співпрацювати із бізнесом та створювати атмосферу щастя для школярів. Із навчальним візитом до Чемеровецької ОТГ завітали представники Смотрицької і Дунаєвецької громад. Він відбувся в рамках програми «Маршрути успіхів» від Асоціації міст України в Хмельницькій області.

 Чемеровецька ОТГ добровільно утворилася у 2016 році. За три роки їм вдалося максимально розвинути свій регіон. Попри те, що всі об’єднані села заробляють значно менше, ніж у них вкладають, їм вдалося осучаснити селищний простір, модернізувати інфраструктурні об’єкти, розвивати енергозбереження та зробити неприбуткове прибутковим.

 Тема ефективності центру надання адміністративних послуг надзвичайно зацікавила представників Смотрицької ОТГ. Вже за кілька місяців вони очікують і на власне відкриття.

 Нікого не залишили байдужими і навчальні заклади громади. Місцеве НВК радше нагадує престижну міську школу, аніж сільську. За такими ж проєктами там продовжують модернізувати ще два заклади освіти.

 

" " " "