ЧЕМПІОНАТ З КІКБОКСИНГУ

435

Серед школярів та студентів. У Хмельницькому відбувся відкритий чемпіонат з кікбоксингу у версії WAKO. До обласного центру приїхало більше як сотня спортменів з декількох областей України та навіть з-за кордону.

Відкритий чемпіонат міста з кікбоксингу відбувся 5 лютого у Хмельницькому. У ньому взяли участь 150 спортсменів з Тернополя, Чернівців, Рівного, Нетішина та Кам’янець-Подільського. Нагороди розіграли у чотирьох дисциплінах –  кік-лайт, лоу-кік, фул-контакт і к1.

Версія кікбоксингу WAKO вважається найпрестижнішою. Аби отримати один бал в бою необхідно чисто та за правилами виконати удар.

У ваговій категорії до 81 кілограма свого суперника переміг Павло Михайлиця. Бій тривав три раунди. Кікбоксер каже, поєдинок йому сподобався, адже підготовка у суперника була на високому рівні.

Такий вид спорту як кікбоксинг поєднує у собі техніки боксу та прийоми східного єдиноборства. Тож це не тільки вид змагань, а й гарні вміння самозахисту.

На чемпіонат також завітали учасники із республіки Молдова. Ірина каже, на змагання приїхала не за перемогою, а щоб поділитися та перейняти досвід спортивного єдиноборства.

Заняття кікбоксингом розвивають у спортсменів спритність та швидкість, а також допомагають зняти напругу. Та головне те, що завдяки спорту молодь знаходить нових друзів та хоча б на мить забуває про гаджети.

Переможці відкритого чемпіонату у Хмельницькому поїдуть виборювати першість на чемпіонаті у Сумах. Він відбудеться з 18 до 21 лютого. Далі кікбоксери поїдуть представляти Україну на європейських студентських іграх у Сербії.

" " " "