Через пандемію коронавірусу кількість викликів “швидкої” у Волинській області значно збільшилась

1312

Через пандемію коронавірусу кількість викликів “швидкої” у Волинській області значно збільшилась. За добу медики можуть виїжджати більше, як 150 разів. Як вони справляються з таким навантаженням і чи використали вже талони на пальне для екстрених викликів, які забезпечили їм благодійники?

Ще кілька місяців тому бригади екстреної медичної допомоги в спокійному режимі виїжджали на виклики і були впевнені у своїй безпеці. Тепер вони на передовій у війні проти коронавірусу і не знають, що може їх чекати наступного виїзду.

Як в Нововолинську виїжджала бригада, простий виклик, сказали втрата свідомості, потім виявилося, що в цього пацієнта позитивний ПЛР-тест на коронавірус. І в результаті вся наша бригада була інфікованою.

и Березень цього року медики запам’ятають надовго, адже такої кількості викликів за час їхньої роботи ще не було. 100-150 на добу. При тому, що паливо закупляли на приблизно стабільну кількість виїздів.

Фондом “Патріоти Волині” дійсно було передано талони на пальне: на дизельне і на бензин, і ми це зразу використовували, роздали по відділеннях. Так як кількість виїздів збільшилася і це нам дуже допомагає.

Часто доводиться виїжджати у віддалені від райцентрів населені пункти, тому третину подарованого пального, каже керівник центру екстреної допомоги, вже використали. Усього благодійники вручили талонів на 20 тисяч виїздів.

Це тільки перший крок  власне компанія WOG плпнує зараз багато ініціатив, які спрямовані в першу чергу на лікарів, які знаходяться на передовій боротьби із коронавірусом .

На виклики із симптомами ГРВІ, лікарі їдуть в спеціальному спорядженні. Кажуть, масками, рукавицями, окулярами забезпечені.

І засоби антисептики теж є, і для обробки автомобілів. Єдине що нам не вистачає це або костюми біозахисту, або халати ізоляційні. Вони в нас теж є, але так на період роботи до 10 днів.

Робота на передовій має свої ризики. Декілька працівників уже звільнились. Керівник “швидкої” запевняє, що це переважно, це люди старшого віку, які запевнили, що своє вже відпрацювали.

" " " "