Через зухвалість матері загинуло немовля: вирок Полонського райсуду

У Полонному районний суд поставив крапку в справі про загибель немовляти з вини молодої багатодітної матері

1022

У Полонному районний суд поставив крапку в справі про загибель немовляти з вини власної 29-річної матері. Про це повідомило видання “ХМ ІНСАЙД”.

Трагедія трапилася 19 вересня минулого року. Тоді 29-річна мешканка села Новоселиця Полонського району, – багатодітна мати, – поклала спати 8-місячне немовля, залишивши дитину на вдома з двома сестрами віком два та чотири роки. Жінка зачинила дітей в хаті приблизно о пів на дванадцяту, а сама пішла з п’ятирічним сином на роботу до свого співмешканця.

Вже о 15:00 сусіди вибивали в хаті вікна, аби врятувати з полум’я зачинених дітей. За словами рятувальників пожежа спалахнула через дитячі пустощі з вогнем.

Сусідам вдалося врятувати двох старших дівчаток, однак немовля отруїлося чадним газом та загинуло.

В ході засідання суду мати розкаялася та повністю визнала свою провину. За її словами вона пішла з дому за продуктами. Дізнавшись про пожежу одразу ж кинулася до хати.

За інформацією Хмельницького апеляційного суду, жінці призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки, однак її звільнено від його відбування до квітня 2025 року, тобто до досягнення семирічного віку її дитиною 2018 року народження.

«Також на обвинувачену покладено обов’язк  періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання», – йдеться у вироку суду.

У суді повністю врахували розкаяння матері та інші пом’якшуючі обставини, однак підкреслили й обтяжуючі – вчинення злочину щодо малолітньої дитини. Також суд повною мірою врахував інтереси дітей щодо їхнього не розлучення з матір’ю.

Читайте також: У Хмельницькій області засудили вбивцю рідної матері

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

" " " "