ЧЕРГОВА ПОРЦІЯ ПОЗИТИВНИХ ЕМОЦІЙ ДЛЯ МАЛЕНЬКИХ ПАЦІЄНТІВ

221

Позитивний настрій – головне, що має бути на шляху до одужання. Із такою метою у дитячій лікарні міста Хмельницького вперше провели виставу артисти обласного театру імені Михайла Старицького.

Цього разу у стінах закладу актори театру зіграли інтерактивну виставу, створену за мотивами відомої казки про трьох поросят. Виконавиця однієї з ролей каже, грати для таких глядачів – велика відповідальність.

Зараз у лікарні перебувають дітки на цілодобовому стаціонарному лікуванні. Такі заходи, як вистава чи концерт дарують нові емоції маленьким пацієнтам. Працівники театру на власному досвіді переконались, подібні дійства дають забути малечі про неприємні відчуття.

У медицині уже давно практикується арт-терапія. Це коли про психологічну і емоційну складову здоров’я дитини піклуються за допомогою художньої діяльності. Про це кажуть і лікарі закладу.

Так, хороший настрій і приємні емоції – рецепт гарного самопочуття, запевняють лікарі та артисти. Тож наприкінці вистави для маленьких глядачів очікували солодкі сюрпризи.

" " " "