Чи готові авто дорожники Хмельниччини до снігів?

724

Іде сніг – скинь швидкість…. Служба автомобільних доріг області попереджує про небезпеку на зимових автошляхах. Так в жовтні-листопаді встановили понад тисячу тимчасових дорожніх знаків, що попереджують водіїв про небезпеку кермування у холодну пору року та обмеження швидкості до п’ятдесяти кілометрів на годину. Піщано-соляними сумішами для посипання засніжених доріг край забезпечений переконують у Службі автомобільних доріг області.

Понад шістдесят три тисячі фрикційних матеріалів використали дорожники Хмельниччини минулого року. Цьогоріч сподіваються на лагіднішу зиму, щонайменше снігу у листопаді, як це було минулоріч вже точно не буде.

Якщо власної техніки забракне на допомогу прийдуть сільськогосподарники з власними грейдерами – традиційно з двома сотнями фермерів уклали договори про співпрацю на випадок хуртовин. Дізнаються про непогоду дорожники від метеорологів першими, аби заздалегідь усувати перемети й ожеледицю.

Дорожники дорожниками, та безпека водіїв в першу чергу залежить від них самих. Про несприятливі погодно-шляхові умови повідомляють спеціально встановлені знаки.

Встановлюють їх приблизно через кожні п’ять кілометрів. Всього таких наборів знаків на автошляхах Хмельниччини нині встановили 1049.

 

" " " "