Чи потрібен ярмарок на Прибузькій?

1203

А ми як завжди реагуємо та відповідємо на питання, які турбують городян. Нещодавно до нас звернувся чоловік, котрий хотів дізнатися позицію міської влади – чи потрібен ярмарок на вулиці Прибузькій. Додзвонювач сам вважає, що не потрібен, адже, тим, хто мешкає поруч, він – не на руку. Вулицю перекривають, в двори заїхати не можна, навкруги гамірно та неспокійно. А ще ходити туди немає сенсу, бо ціни там такі ж, як на базарі. Це – позиція нашого глядача, ми її поважаємо, але вирішили з’ясувати й у решти городян позицію їхню.

Впливати на вартість продукції, яку представляють на ярмарку подільські виробники, в управлінні торгівлі, кажуть не можуть. В Україні – ринкові відносини, а, отже, кожен може правити власну ціну. Не проводити ярмарок взагалі – також. Адже, переконують тих, хто хоче, скупитися на Прибузькій в обласному центрі – чимало.
Разом із тим управлінці не приховують, скарги від городян щодо ярмарку мають. В основному людей не влаштовує місце його проведення.
В управлінні торгівлі наголошують – проведення ярмарків у Хмельницькому – не їхня ініціатива, а давня добра традиція. Починалось усе із Проскурівської – там дійсно торгувати продуктами недоречно – тому й переїхали на Прибузьку. Там ярмаркують – не часто, минулоріч лише 5 разів. Тому, серйозної причини для того, аби прикрити «лавочку». не бачать. Серед опитаних нами городян більшість підтримують таку позицію. Кажуть, ярмарок має бути.

" " " "