Чи щасливі хмельничани? Підсумки тижня .

951

Діти, сім’я, гроші чи робота. У кожного з нас щастя – своє, втім означає одне – задоволення життям. Щастя навіть має свій день. Починаючи з 2013-го року, це – 20-е березня. Саме у цей день ООН оприлюднює рейтинг найщасливіших країн світу. Експерти враховують низку чинників: ВВП на душу населення, тривалість життя, щедрість, соціальну підтримку тощо. Вже кілька років поспіль очолює список зі 156 країн Фінляндія. Замикає трійку лідерів Данія та Норвегія. Україна ж – найменш щаслива країна Європи. У рейтингу ми аж 133, між Чадом та Ефіопією.

Фінляндія, Данія та Норвегія. За версією ООН саме у цих країнах живуть найщасливіші люди. Щороку до міжнародного дня щастя Організація Об’єднаних Націй оприлюднює рейтинг найщасливіших країн світу. Вже кілька років поспіль очолює список зі 156 країн Фінляндія. Україна ж – найменш щаслива у Європі.

При формуванні рейтингу, експерти враховують низку чинників: ВВП на душу населення, тривалість життя, щедрість, соціальну підтримку тощо. За цими показниками ми у списку аж 133, між Чадом та Ефіопією.

Минулого року Україна у рейтингу була 138. Цьогоріч ми стали щасливішими на 5 позицій, втім кардинально нічого не змінилося. Ми так і залишаємося у хвості серед найщасливіших країн світу.

Завжди усміхнена та привітна. Наш оператор монтажу – Уляна Монько. У житті, каже дівчина, – щаслива, бо має все необхідне.

Для Сергія Криштопи, нашого відео-оператора, щастя це – поєднання багатьох складових, втім найважливіша – сім’я.

Найбільше щастя, каже Сергій, – син. Про малечу може розповідати годинами.

А ще, переконаний наш відео-оператор, щастя потрібно фільмувати. Тому й, зізнається, у сімейному архіві – не одна фотосесія.

А далі – черга хмельничан. Йдемо питати, чи щасливі вони.

Незалежно від багатьох чинників, переконують психологи, бути щасливим – вибір кожного. Більше того, щастю можна і потрібно вчитися.

Якщо ж повернутися до рейтингу – найщасливіші люди живуть у Фінляндії, Данії та Норвегії. А ще до десятки найщасливіших країн входять Ісландія, Нідерланди, Швейцарія, Швеція, Нова Зеландія, Канада та Австрія. На останніх місцях опинилися Руанда, Танзанія, Афганістан, ЦАР та Південний Судан. Ми – трішки вище, втім наше щастя – дуже крихке, бо дозволяємо, аби на нього впливало занадто багато чинників.

 

" " " "