Чи безпечно вже рибалити на водоймах?

707

Стійкий мінус і всі на річку. Рятувальники розповіли, чи безпечно рибалитина водоймах. Крига, кажуть надзвичайники, вже зміцніла на 6-8 сантиметрів. Цього достатньо, аби на лід вийшла одна людина. А ось збиратися у групи поки що не рекомендують. Як застереження, згадують прикрий випадок на Красилівщині, де кілька днів тому під кригою загинув юнак. То чи безпечно підкорювати лід та чи варто вже рибалити?

Ще не встиг кількаденний мінус добре скувати водойми, як їх заполонили рибалки. Чимало любителів зимової ловлі на Південному Бузі. Крига на головній водній артерії міста зміцніла на 6-8 сантиметрів. Цього достатньо, аби на лід вийшла одна людина.

Тож юрбитися на кризі рятувальники не рекомендують. Краще рибалити самостійно та на значній відстані від інших. Також, додають, кожен рибалка повинен мати так званий комплект самопорятунку.

Якщо трапилося лихо – головне не панікувати. Це допоможе врятуватися самостійно або дочекатися допомоги зі сторони.

Не можна й залишатися осторонь, якщо стали свідком халепи.У першу чергу, потрібно викликати рятувальників і, якщо є змога кинутися на допомогу самому.

Та все ж краще поки що лід не підкорювати. Необдумані дії можуть обернутися жахливими наслідками. Прикра ситуація кілька днів тому трапилася на Красилівщині.

Двоє чоловіків, ймовірно напідпитку, вирішили вкоротити дорогу, а вкоротили віку. Молодики хотіли врізати кілька метрів та пішли через ставок. Крига тріснула. Як наслідок, одного врятувати вдалося, іншого – ні. Аби не трапилося лиха знову рятувальники закликають подолян бути обережними на льоду.

" " " "