Чи дозволять у місті перевозити стоячих пасажирів?

820

Проїзд у громадському транспорті – яка квест. Така ситуація – типова для міста вже не один місяць. У години пік дібратися у будь-яку точку практично неможливо. На зупинках – справжні бійки, а перевізники не беруть більше, аніж є місць для сидіння. Аби хоч трішки вирішити проблему, у Хмельницькому хочуть дозволити великогабаритному транспорту перевозити стоячих пасажирів. Принаймні таке звернення міська рада надіслала у Кабмін. Чи є реакція та на які зміни у транспортній сфері ще варто очікувати?

Так починається ранок жителів мікрорайону Ракове. Схожа ситуація на Озерні, Гречанах та й загалом ледь не у кожному мікрорайоні міста. У години пік дібратися у будь-яку точку міста практично неможливо. На зупинках – чвари, а перевізники не беруть більше пасажирів, аніж є місць для сидіння.

Частково проблему вирішити можна, каже міський голова.Вихід – дозволити великогабаритному транспорту перевозити стоячих пасажирів. Принаймні таке звернення міська рада надіслала у Кабмін та МОЗ.

Поки у столичних кабінетах розглянуть лист, у місті почалися перевірки графіків та вечірніх рейсів. Хмельничани скаржаться, транспорту мало і курсує він, як хоче. Міський голова ж запевняє, на період карантину у місто випустили25додаткових тролейбусів, щоправда навіть вони не покривають потребу у перевезеннях.

Більше рогатих випустити не можуть, бо немає водіїв. А, ось щодо самих тролейбусів, то їх може стати більше. У наступних два роки, сподівається міський голова, комунальний автопарк вдасться оновити повністю.

Якщо ж ні, то рогатих братимуть у лізинг. Серед майбутніх придбань, каже міський голова, кілька буде з автономним ходом. Для них вже є розроблені маршрути.

Наразі ж міська рада переглядає вартість проїзду. Перевізники подали свої розрахунки, а управління економіки ще кілька тижнів їх аналізуватиме. Тож поки вартість проїзду у громадському транспорті не зміниться. Принаймні, у лютому та березні.

" " " "