Чи готові школи і садочки до нового навчального року?

1019

Вже за два тижні у Хмельницькому розпочнеться навчання. Поки місто знаходиться у зеленій зоні, батьки продовжують готувати дітей до 1 вересня. В свою чергу новостворена комісія з освітян, пожежників та інспекторів розпочала перевірку навчальних закладів на готовність. Вони побували у НВО №31 та ЗОШ №25. Наша знімальна група також побувала під час інспекції.

Комісія з інспекторів, пожежників та освітян розпочала перевірку навчальних закладів. У садочках та школах вони обходять кабінет за кабінетом, заглядають у кожну шпаринку і перевіряють наявність вогнегасників, пожежної сигналізації та виходи для евакуації.

Поки місто знаходиться у зеленій зоні – дистанційного навчання не буде. Та поширення коронавірусної інфекції таки вносить свої корективи. Відтак, школи мають бути оснащені елементами індивідуального захисту.

Фахівці відзначають, місцеві школи готові на 90 відсотків. Претензій до ремонтних робіт немає. Адже вони, фактично, розпочалися ще у березні. Саме тоді школи закуповували технічну базу для профільних кабінетів, наповнювали книжкові фонди. До прикладку, за час карантину у ЗОШ №25 встановили сучасну протипожежну сигналізацію, провели швидкісний інтернет та відремонтувалисанвузли.Теперчекають на доставку захиснихзасобів.

Перевірки освітніх закладів триватимуть протягом тижня. Усі зауваження колективи мають виправити до початку навчання, аби учням було комфортно та безпечно навчатися.

 

" " " "