Чи можна заробляти на Дністрі? Підсумки тижня .

1481

Зелені садиби, гламурний кемпінг та місцева кухня. Це далеко не все, що дозволить заробляти на Дністрі. Факторів, насправді, – багато, починаючи від кластерів, та завершуючи, унікальними мандрівками та інвестиціями. Перспектив розвитку туристичного бізнесу також не менше. Адже сьогодні туристичний потенціал використовується на 20, максимум – 25 відсотків. Це означає, що на одній з найбільших річок України можна заробляти у чотири-п’ять разів більше.

Щоправда, сьогодні туристичний потенціал, до прикладу, Дністра використовується на 20, максимум – 25 відсотків. Це означає, що на одній з найбільших річок України можна заробляти у чотири-п’ять разів більше. Допомогти розвинути туристичний бізнес повинна держава.

Передусім це актуально для територіальних громад краю, особливо для тих, які мають гарний туристичний потенціал.  Після об’єднання вони стали сильними гравцями у сфері туризму. Староушицька ОТГ, до прикладу, туристичний бізнес розглядає, як  перспективу свого розвитку.

Завдяки туристу прибутки, в ОТГ вже порахували, зростуть на третину. Тож, туризм це – реальна можливість заробляти більше. Щоправда, туристичний бізнес не побудуєш за день чи два, для цього потрібні роки та навчання. Як перетворити Дністер на 1362 кілометри прибутків говорили на міжнародному форумі. Виявляється, одним фактором зростання заробітків є гламурний кемпінг.

Гламурний кемпінг дуже поширений у Європі Ще, що варто запозичити у європейських країн, це – зайнятість водойми у міжсезоння. На відміну, від зарубіжних річок, наш Дністер у міжсезоння практично не заробляє. Єдине, що не красить Дністер у будь-яку пору року, це – логістика, втім навіть поганим дорогам є альтернатива.

У Кам’янець-Подільському такий формат екстремального відпочинку вже діє. На Дністрі поки що послуги немає, втім все у перспективі.

Заробляти на Дністрі більше дозволять і зелені садиби. Це – ще один з факторів, що може заманити і зарубіжного, українського туриста.

Ще більш прибутковим туристичний бізнес зроблять кластери. Для цього люди повинні зрозуміти, що вони – не конкуренти, а партнери.

І куди ж без смачної їжі. Це, без перебільшення, – один з найважливіших чинників розвитку туристичного бізнесу. Пан Ігор – шеф-кухар в одному з ресторанів на Дністрі. З власного досвіду розповідає, туристу вже не цікаві стандартні частування, його приваблюють страви місцевої кухні.

Втім, і тут не без родзинок. Навіть стандартні страви, каже шеф-кухар, можна приготувати по-особливому.

Тож, факторів розвитку туристичного бізнесу на Дністрі, насправді, – багато, починаючи від глемпінгу, та завершуючи, унікальними мандрівками, місцевою кухнею та зеленими садибами. Щоправда, аби люди чи громади почали заробляти на Дністрі, їх бажання чи навіть дій замало. Допомогти розвинути туристичний бізнес на одній з найбільших річок України повинна й держава.

 

" " " "