Чи варто розблоковувати російські соцмережі?

693

 У травні закінчується термін блокування «Однокласників», «ВКонтакте» і mail.ru. Російські інтернет-ресурси були заблоковані в Україні у травні 2017 року.Наші журналісти запитали у хмельничан чи повернуться вони до користування забороненими ресурсами в разі відміни блокування.

 «Однокласники», «Вконтаке», «Яндекс» та mail.ru. Ці соціальні мережі в Україні заблоковані  з 2017 року. Тоді такий указ Президента викликав обурення у багатьох українців. Хтось нарікав на утиск права вибору, хтось скаржився на те, що роками підбирав музику для “Вконтакте” і тепер не зможе її слухати.

Українці, яким такі нововведення не сподобались, знайшли шляхи обходу заборони і всі ці роки продовжували користуватись ресурсами країни-агресора.

ІТ-спеціалісти кажуть, блокування російських  та й будь-яких інших ресурсів на більш серйозному рівні зараз не можливе.

Нагадаємо заборона російських соцмереж була викликана військовою агресією зі сторони сусідньої країни. До слова, Україна не перша країна, яка вирішила не користуватись російськими ресурсами. Так, у 2008 Росія ввела війська на територію Грузії. Крім введення солдатів, Росія вела інформаційну війну. Знімала репортажі про свою “визвольну” місію і намагалась переконати грузинів примкнути до російської армії і обмовити владу Грузії. Але інформаційна війна не мала успіху, оскільки влада Грузії заблокували всі російські сайти і новинні канали відразу після прояву Росією агресії. Що ж до відновлення таких ресурсів в Україні, то Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський заявив, що планує ініціювати продовження заборони на російські соціальні мережі і медіа. До слова, хмельничани в більшості погоджуються із таким рішенням.

" " " "