ЧИТАННЯ У ВЕЛИКОМУ МІСТІ

503

Книга – це мудрість. Але навіщо її купувати, якщо можна орендувати. Прихильники фантастики, трилерів, романів, фентазі та інших жанрів можуть знайти їх на полицях бібліотек. Своє професійне свято працівники центральної бібліотеки Хмельницького зустрічають представленням нових екземплярів. А ще вуличною акцією.

Частину бібліотечних книжок перемістили на вулицю. «Читання у великому місті» – захід із такою назвою має залучити нових читачів. Окрім творів минулих часів, шанувальники можуть поринути у сучасні світові бестселери.

Цьогоріч надходження літератури тішить. На початку року від українського інституту бібліотеці надали майже вісімсот нових примірників. В цю цифру входили дитячі, підліткові, пізнавальні книги тощо. Як зазначають самі бібліотекарі,  читачі були в захваті. А ось нещодавно у центральну бібліотеку надійшла партія книг за кошти міського бюджету.

Близько ста читачів щодня беруть сорок тисяч примірників різних категорій. Такі цифри тішать біліотекарів. Найпопулярніші книги виставляють тільки на видні місця.

Зареєструватись у бібліотеці може кожен бажаючий. Проте є одна умова. Дванадцять гривень коштує абонемент на рік. Хмельничани можуть брати примірники додому на обмежений час, або насолодитись у читальному залі.

" " " "